LOKACIJA

Soseska Baronovka stoji ob potoku Gacka, na južnem robu Vipave, tik ob vstopu/izstopu iz avtoceste proti Razdrtem oz. Novi Gorici.

S svojo lokacijo je zelo prijazna do mladih družin saj sta tako vrtec kot osnovna šola oddaljena manj kot tristo metrov, ter dostopna po internih neprometnih poteh. V tej razdalji se najde tudi dobro založeni trgovsti center Fama z rastavracijo Na Placu, ki je dobro poznana po odličnih picah. Čeprav ima Vipava le 2000 prebivalcev lahko v mestnem jedru nahaja zdravstevni dom, gimnazija, banke, lekarna, zavarovalnice. Vipava ima zelo dobro lokacijo, saj ste od tu z avtom oddaljeni le 25 minut od Italije, 35 od Ljubljane ter 50 od Hrvaške.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

   

 ŽIVLJENJE V VIPAVI
 

Vipava je majhen, prisrčen kraj, kjer vlada občutek skupnosti in kjer se domačini zjutraj na kavi pozdravimo, poklepetamo in tako veseli vstopimo v nov dan.

Da vam v Vipavi ne bo dolgčas je poskrbljeno z raznimi kulturnimi dogodki, najbolj poznan in priljubljen je brez dvoma tradicionalni tri dnevni praznik "Vipavska trgatev". Vipava je pravi kraj za vse, ki se radi sproščate v naravi in ob športu. Tik pred vašim domačim pragom se začenjajo pohodniške in plezalne poti. Bolj zahtevni pohodniki boste lahko raziskali poti, ki vodijo na Nanos.

Narava je tukaj zapisana z veliko začetnico. Pomlad na Vipavskem vzbrsti veliko prej kot drugod in jesen se poslovi pozno ob koncu leta in ob milih zimah se zdi, da te pravzaprav ni. Sneg namreč tu le redko zapade in če že, se obdrži le kratek čas.

Na gričih so posajeni rodovitni vinogradi, kjer rastejo cenjene domače sorte. To pa niso le kraji grozdja in vina, ampak tu bogato obrodijo tudi sadovnjaki in oljčniki, plodov polni pa so tudi mogočni gozdovi nad dolino.

Soseska Baronovka

1/1